Tamara van Puijvelde Koewacht

Tamara van Puijvelde
Psychologiepraktijk van Puijvelde

Koewacht

Over Tamara van Puijvelde

Ik ben geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen en momenteel woonachtig in België, samen met mijn partner. Ik ben in 2012 afgestudeerd als Orthopedagoog en daarna gaan werken in de gehandicaptenzorg als gedragsdeskundige. In 2019 ben ik afgestudeerd als GZ-psycholoog, waarna ik binnen de GGZ ben gaan werken binnen een kleinschalige praktijk. Binnen deze praktijk heb ik ervaring opgedaan in het werken met volwassenen, jeugd, Basis GGZ en Specialistische GGZ.

In 2021 ben ik gestart met mijn eigen praktijk, omdat ik meer vrijheid en rust wilde binnen mijn werkzaamheden. Ik ben een groot voorstander van online therapie, omdat ik merk dat dit meer flexibiliteit en mogelijkheden brengt voor mijn cliënten. In de basis ben ik cliëntgericht, wat betekent dat er veel ruimte is voor waar u op dat moment behoefte aan hebt.

Behandelingen:
 • ACT
 • Schematherapie
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EMDR
 • IBSR
Specialisaties:
 • Angst
 • Depressie
 • Relatieproblemen
 • Rouw & Verlies
 • Burn-out
 • Persoonlijkheidsproblematiek
 • Trauma
 • PTSS
 • ADHD
 • Autisme
Talen:
 • Nederlands

Aangesloten bij

VGCT BIG

Praktijk

Binnen mijn praktijk kunt u terecht voor diagnostiek en behandeling, zowel binnen de Basis GGZ als de Specialistische GGZ. Bij zorgvragen binnen de specialistische GGZ werk ik samen met een klinisch psycholoog uit de regio. Binnen de therapie vind ik maatwerk en een persoonlijke aanpak erg belangrijk. Daarnaast maak ik zoveel mogelijk gebruik van evidence based behandeltechnieken.

U kunt bij mij terecht op vrijdag in de praktijk in Koewacht. Indien u kiest voor online therapie kan dit ook op andere dagen en eventueel in de avonduren.

U heeft bij mij de mogelijkheid om uw therapie online te volgen. Online therapie klinkt voor veel mensen in eerste instantie onpersoonlijk. Echter is het via deze weg ook zeker mogelijk om warme zorg te krijgen. Bovendien kunt u op deze manier therapie krijgen vanuit uw vertrouwde omgeving. Ook biedt het meer flexibiliteit in het maken van afspraken en bespaart het vaak een hoop reistijd.  

Aanmelden en werkwijze

U kunt zich telefonisch of via onderstaand contactformulier aanmelden bij de praktijk, waarna ik contact met u zal opnemen om een eerste gesprek in te plannen. U ontvangt een mail met daarin de benodigde gegevens. Ook zult u een vragenlijst ontvangen die uw klachten in beeld brengen.

De start van een behandeling bestaat altijd uit één of meerdere intakegesprekken, waarbij uw klachten en hulpvraag uitgebreid in kaart worden gebracht. Tevens is dit de kennismaking, waarbij u kunt nagaan of er sprake is van een klik. Therapie is erg persoonlijk en daarvoor is het belangrijk dat u zich prettig voelt bij uw therapeut. 

Op basis van het intakegesprek wordt er samen met u een behandelplan opgesteld, waarin beschreven staat aan welke doelen u wilt werken en op welke wijze. De behandeling zal bestaan uit individuele gesprekken en indien gewenst kan uw partner of familielid aansluiten bij één of meerdere gesprekken. Tussen de afspraken door kunt u opdrachten mee krijgen voor thuis. Regelmatig zal ik met u evalueren hoe u de behandeling en het behandelcontact ervaart.  

Tarief en duur

Ik werk volgens de tarieven die de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit) heeft bepaald. Een intakegesprek duurt meestal 60 minuten en een behandelconsult duurt meestal 45 minuten.

Tarieven intake/ diagnostiek
Het maximale NZA-tarief voor een consult van 45 minuten is €142,31.
Het maximale NZA-tarief voor een consult van 60 minuten is €163,37. 

Tarieven behandeling
Het maximale NZA-tarief voor een consult van 45 minuten is €120,99.
Het maximale NZA-tarief voor een consult van 60 minuten is €143,71. 

Tarieven overleg
Het maximale NZA-tarief voor een kort intercollegiaal overleg is €22,18.
Het maximale NZA-tarief voor een lang intercollegiaal overleg is €67,62. 

Tarieven onverzekerde zorg
Het maximale NZA-tarief voor een consult van 45 minuten is €95,-.

Vergoedingen

Psychologiepraktijk van Puijvelde heeft geen contracten met de zorgverzekeraars. Dit betekent dat niet altijd uw behandeling voor 100% vergoed wordt. Naast uw gebruikelijke eigen risico moet u mogelijk ook een eigen bedrage betalen. Het percentage dat vergoed wordt is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het type polis dat u heeft afgesloten.

Contacteer uw zorgverzekeraar om te zien hoeveel u vergoed krijgt bij een niet-gecontracteerde zorgverlener. Om in aanmerking te komen voor vergoeding via de zorgverzekeraar heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. In het geval van een specifieke fobie, rouw- of werkgerelateerde stoornis komt u niet in aanmerking voor een vergoeding door uw zorgverzekeraar.

Contact