Aandacht en concentratie

Aanhoudende problemen met aandacht en concentratie kunnen leiden tot disfunctioneren in je studie of je werk, omdat je moeite hebt met het uitvoeren of afmaken van taken.

Angst

Angst is een emotionele reactie die soms een duidelijke aanleiding heeft, maar soms ook niet. Het kan heel specifiek, of juist heel algemeen zijn. Hevige of langdurende angstgevoelens kunnen je normale leven erg in de weg gaan zitten.

Autisme

Mensen met autisme hebben vaak moeite met sociale contacten en veel behoefte aan structuur en voorspelbaarheid. Niet iedereen laat dezelfde kenmerken zien en het leidt niet altijd tot (ernstig) disfunctioneren.

Burn-out

Bij een burn-out komt het lichaam en de geest in een uitputtingstoestand, als gevolg van langdurige stress. Je lichaam komt niet meer goed tot rust, wat een heel scala aan geestelijke en lichamelijke klachten kan veroorzaken.

Depressie en stemming

Depressiviteit gaat vaak over gevoelens van somberheid, neerslachtigheid en lusteloosheid. Bijna iedereen heeft hier wel eens last van. Als de gevoelens sterker worden of niet meer vanzelf weggaan, kan dit je functioneren en geluk erg gaan belemmeren.

Levensvragen en zingeving

Zingeving gaat over de betekenis die je verleent aan jouw leven en gebeurtenissen die zich daarin voordoen. Een gebrek aan zingeving en richting kan zorgen voor verveling, geen doel voor ogen hebben, of een gebrek aan motivatie en energie.

Obsessies en dwang

Obsessies zijn vaak extreme gedachten die zich steeds weer aan je opdringen zonder dat je dit eigenlijk wilt. Dit kan gepaard gaan met dwanghandelingen, waarbij je telkens opnieuw bepaalde rituelen moet uitvoeren om de spanning weer weg te nemen.

Persoonlijkheid en patronen

Persoonlijkheidsproblematiek wil zeggen dat je steeds opnieuw gedrag vertoont waar je jezelf of anderen mee schaadt of tekort doet. Vaak ligt er een verstoord beeld over jezelf of over de wereld aan ten grondslag. Moeilijk om kunnen gaan met emoties speelt vaak een grote rol.

Relatieproblemen

Iedere relatie kent zijn mindere periodes en spreekwoordelijke ‘scheurtjes’. Soms worden deze scheurtjes zo groot dat ze tussen jullie in komen te staan, waardoor serieuze relatieproblemen kunnen ontstaan.

Rouw en verlies

Rouwen is het verwerken van een groot verlies. Verlieservaringen kunnen ontzettend moeilijk zijn en soms kost het veel tijd om het een plek te kunnen geven en het leven weer op te pakken.

Slaapproblemen

Mensen met slaapproblemen hebben moeite met inslapen of doorslapen. Slaapproblemen kunnen gepaard gaan met depressieve klachten, angst of cognitieve klachten, of kunnen een veroorzaker zijn van andere psychische en lichamelijke problemen.

Stress

Stress is een doorgaans normale reactie op uitdagende situaties. Houden stressklachten lang aan, dan kan dit uiteenlopende gevolgen hebben voor jouw mentale en lichamelijke gezondheid.

Trauma

Een trauma is het meemaken van een zeer ingrijpende en heftige gebeurtenis die vaak blijvende spanning en in veel gevallen lichamelijke en psychische klachten achterlaat. Je blijft bijvoorbeeld flashbacks ervaren en hebt steeds nachtmerries over de gebeurtenis.

Zelfbeeld

Wanneer je een negatief zelfbeeld hebt, ben je ontevreden over soms één, maar meestal meerdere aspecten van zichzelf. Vaak gaat dit samen met onzekerheden en angst en kan het je gedrag sterk beïnvloeden.

Bij welke klachten of situaties is behandeling via Psycholoog.nl niet mogelijk?

 • Suïcidaliteit
 • Ernstige verslavingsproblematiek
 • Eetstoornissen waarbij opname nodig is
 • Ernstig agressief en/of antisociaal gedrag
 • Ernstige verstandelijke beperking (EVB)
 • Psychotische toestandsbeelden
 • Acute onveiligheid in het gezinssysteem
 • Verpleegkundige zorg
 • Dagbehandeling

Voor welke behandelmethoden kun je terecht bij Psycholoog.nl?

 • Cognitieve gedragstherapie (CGT)
 • Coaching
 • Psychotherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Psycho-educatie
 • Schematherapie
 • Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT)
 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Veelgestelde vragen

Neem contact op met ons team om te bespreken waar je baat bij zou kunnen hebben. De keuze voor een behandelvorm hangt niet alleen af van jouw klacht, maar ook van wat bij jou als persoon past. Soms worden in therapie elementen uit meerdere methodieken gebruikt. 

Bel naar 085 27 333 39 of plan een vrijblijvend adviesgesprek

Nee, voor een online afspraak bij Psycholoog.nl heb je geen verwijzing nodig. Onze zorg valt buiten de verzekering. 

Meer weten over hoe dit precies zit? Lees hier meer over onverzekerde zorg.

Dat ligt eraan, in sommige situaties is vergoeding mogelijk. Wij kunnen vergoeding nooit garanderen omdat het per situatie en per verzekeraar kan verschillen. Het is daarom ook altijd verstandig om goed bij jouw zorgverzekeraar te checken waar je recht op hebt. 

Lees hier meer over vergoedingen.

Bekijk alle veelgestelde vragen