Wat kost een psycholoog of coach?

Op Psycholoog.nl vind je een divers aanbod aan psychologen. Voor de psychologen van Psycholoog.nl hanteren wij verschillende tarieven: 

  • Psychologisch consult 60 min:  € 90,- 
  • Psychologische consult 90 min:  € 140,- 

Bij een psychologisch consult wordt geen btw berekend. In overleg kun je kiezen voor een standaard consult (60 min) of voor een langere sessie (90 min). Bovengenoemde duur van de sessies is altijd inclusief 15 minuten verslaglegging en administratie. De gesprekken duren dus 45 minuten of 75 minuten.  

Bij Psycholoog.nl zijn ook veel zelfstandig werkende psychologen en coaches aangesloten. Zij hanteren eigen tarieven die kunnen afwijken van bovenstaande. Informeer bij ons team wat je kunt verwachten.

Wil je graag met ons bellen om je vragen te bespreken? Bel ons op 085 273 3339.

Wordt een psycholoog of coach vergoed?

Vergoeding consult psycholoog

De psychologen van Psycholoog.nl bieden onverzekerde zorg aan. Dit houdt in dat de sessies niet vergoed worden vanuit de verzekering. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. Je hebt geen verwijzing van jouw huisarts nodig en hoeft geen maanden te wachten maar kunt direct starten. Ook hoeven we jou niet te diagnosticeren met een stoornis en betaal je geen eigen risico van minimaal € 385,-. Echt hulp op maat dus, waarbij jij veel eigen regie hebt.

Op Psycholoog.nl vind je ook zelfstandig werkende psychologen. Zij hebben hun eigen praktijk. Het kan per psycholoog verschillen of er vergoeding mogelijk is vanuit de verzekering. Sommige psychologen bieden zorg die onder het basispakket valt. In dat geval wordt minimaal 70% tot 100% van jouw behandeling vergoed. Wel betaal je hierbij altijd eerst je eigen risico van minimaal € 385,-.

Bij enkele psychologen is het ook mogelijk om een gedeeltelijke vergoeding vanuit een aanvullende verzekering te krijgen. Hier gelden altijd voorwaarden voor, die verschillen per zorgverzekeraar. Het is belangrijk om dit altijd goed te controleren bij jouw verzekeraar.

Psycholoog.nl kan alleen in algemene zin informeren over vergoedingen. Op de profielpagina's van psychologen en coaches vind je meer informatie over tarieven en vergoedingen. 

Meer lezen over vergoedingen? Klik dan hier.

Vergoeding coaching

Coaching is niet opgenomen in het basispakket en wordt daarom nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars gedeeltelijke vergoeding aan vanuit een aanvullende verzekering. Er wordt dan vaak gesproken over counseling of psychosociale hulpverlening. Hier gelden altijd voorwaarden voor. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar om jouw polisvoorwaarden te bespreken.

Sommige werkgevers stellen een budget beschikbaar voor coaching. Je kunt informeren of hierin voor jou iets mogelijk is.

Veelgestelde vragen

Psychologen helpen jou om beter te overzien waar je tegenaan loopt en te ontdekken hoe jij hier het beste mee om kunt gaan. Jouw vermogen tot zelfreflectie wordt versterkt: wat is er met mij aan de hand en wat heb ik eigenlijk nodig? 

Er is veel verscheidenheid in het aanbod aan hulpverleners en therapievormen. De insteek en uitgangspunten kunnen dan ook verschillen. Sommige psychologen bieden bijvoorbeeld veel structuur in de sessies met het aanhouden van vaste thema’s of oefeningen, terwijl anderen de structuur meer loslaten en de therapie vooral van jouw inbreng afhankelijk is. Het één is niet per se beter dan het ander. Dit is afhankelijk van hoe jij in elkaar zit, van de klachten die jij ervaart en van wat jij belangrijk vindt.  

Als Psycholoog.nl helpen wij jou graag om een therapeut te vinden die bij jou past!

Nee, voor een online afspraak bij Psycholoog.nl heb je geen verwijzing nodig. Onze zorg valt buiten de verzekering. 

Meer weten over hoe dit precies zit? Lees hier meer over onverzekerde zorg.

Wanneer je binnen 24 uur voordat de afspraak plaatsvindt afzegt, brengen wij een no-show tarief in rekening. Dit doen wij omdat het op deze korte termijn vaak niet mogelijk is het ontstane gat in de agenda van onze psycholoog alsnog op te vullen. Probeer dus alsjeblieft altijd minimaal 24 uur van tevoren jouw afspraak te annuleren. De geldende tarieven zijn hieronder weergegeven.

  • € 30,- bij een gemiste afspraak van 45 min
  • € 50,- bij een gemiste afspraak van 75 min

Bekijk alle veelgestelde vragen

De voordelen van Psycholoog.nl

Menselijke benadering

Jij bent geen diagnose of label, maar in eerste plaats een mens. We luisteren naar jouw verhaal en naar wat jij persoonlijk nodig hebt. Geen standaard behandelprogramma’s dus. 

Geen wachtlijsten

Wij zorgen dat je binnen een week kunt kennismaken met jouw psycholoog of coach, waarna je traject snel start. Wel zo fijn wanneer je eenmaal besluit om hulp in te schakelen. 

Veel eigen regie

Jouw traject, aan jou de regie. Kies de psycholoog of coach uit die jou aanspreekt en bepaal zelf hoeveel sessies je volgt.  

Meer weten?