In de wereld van de psychologie en psychotherapie komen voortdurend nieuwe benaderingen en technieken naar voren om mensen te helpen bij het omgaan met verschillende mentale uitdagingen. Een van deze innovatieve methoden die de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt, is ReAttach. Maar wat houdt ReAttach precies in en hoe kan het mensen helpen? Lees er meer over in deze blog!

Wat is ReAttach?

ReAttach is een relatief nieuwe neuropsychotherapeutische methode, ontwikkeld in 2010 door de Nederlandse psycholoog Paula Weerkamp-Bartholomeus. De methode wordt gebruikt bij een breed scala aan  psychologische en emotionele problemen, waaronder angststoornissen, depressie, trauma gerelateerde klachten en ADHD. Dit kan zowel bij volwassenen als bij kinderen toegepast worden. Het is een techniek die zowel lichaamsgerichte als psychologische elementen bevat. Het doel van ReAttach is om mensen te helpen bij het versterken van hun emotionele veerkracht, het verminderen van stress en angst, en het verbeteren van hun algehele welzijn.

Hoe werk ReAttach precies?

ReAttach is een krachtige therapeutische methode die vaak opmerkelijke resultaten oplevert in een relatief kort tijdsbestek, gemiddeld binnen ongeveer vijf sessies. In tegenstelling tot traditionele praattherapieën, richt ReAttach zich niet op het uitgebreid bespreken van specifieke ervaringen of problemen. In plaats daarvan maakt deze benadering gebruik van subtiele aanrakingen op de handen, begeleide mentale oefeningen en het stemgebruik van de therapeut.

Tijdens een ReAttach-sessie wordt je begeleid om je open te stellen voor je emoties, gedachten en lichamelijke sensaties op dat moment. Door deze bewuste aandacht voor je innerlijke ervaringen, wordt een proces gestimuleerd waarbij je de juiste informatie en ervaringen ophaalt, registreert en herplaatst op een manier die bevorderlijk is voor persoonlijke groei en welzijn.

Dit kan leiden tot nieuwe inzichten, een gevoel van innerlijke rust en een helderder perspectief op jezelf en je leven. Na afloop van de sessie wordt de ervaring samen met de therapeut geëvalueerd, waardoor verdere verwerking en integratie van de opgedane inzichten mogelijk is.

Hoe kan ReAttach helpen?

Het resultaat van ReAttach is vaak een dieper begrip van jezelf, verminderde spanning en angst, en een grotere veerkracht bij het omgaan met uitdagingen. Deze benadering biedt een gestructureerd kader om aan persoonlijke groei te werken en ondersteunt je bij het bereiken van je individuele doelen. Ook kom je meer in verbinding met jezelf.

ReAttach is geen methode die we bij Psycholoog.nl bieden. Wel kunnen we jou op andere manieren helpen met je klachten, zoals bijvoorbeeld met ACT, schematherapie en Cognitieve Gedragstherapie. Als je benieuwd bent kun je hier bekijken wat Psycholoog.nl voor jou kan betekenen. Ook kun je vrijblijvend een gratis adviesgesprek inplannen of direct contact opnemen met ons aanmeldteam.

Meer blogs lezen? Ga terug naar het overzicht.

 

Bronnen:

https://reattachacademy.com/over-reattach/

Wil je meer weten? Lees meer over dit onderwerp in onze artikelen

De Kracht van Routine: Hoe Structuur Helpt bij Angst en Depressie

(13-9-2024)

Een routine kan ons helpen in het dagelijks leven, zo ook wanneer je last hebt van angstige en sombere gevoelens. Lees er hier meer over! Lees verder

Waarom keuzestress steeds meer voorkomt in de maatschappij

(10-9-2024)

Tegenwoordig hebben we een oneindige mogelijkheid aan keuzes. Dit kan zorgen voor stress, angst. Maar hoe ontstaat keuzestress en waarom komt het steeds meer vo… Lees verder

Terug naar school na de vakantie: omgaan met sociale angst bij jongeren

(6-9-2024)

De zomervakantie is weer voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Dit kan naast veel positieve gevoelens, ook sociale angst met zich meebrengen. Lees er meer o… Lees verder

Midlifecrisis of midlife-groei? Hoe het leven na je 40ste een nieuwe start kan zijn

(4-9-2024)

Een midlifecrisis hoeft geen crisis te zijn. Het kan ook een moment van reflectie en groei zijn. Lees in deze blog hoe je een midlifecrisis op een nieuwe manier… Lees verder